Vancouver2010.reismee.nl

15 februari: Dweilen met de kraan open

Het was een bijzondere dag vandaag. Jullie hebben het allemaal wel gezien inmiddels, het grote dweildrama.

De dag begon rustig. We hadden alle tijd omdat de wedstrijd pas om half 4 begon.

Dus we hadden de ochtend voor ons. Tom heeft zowaar voor het eerst de loopschoenen aangetrokkenvoor een eerste keer lopen,samen met huisgenoten Gert en Marianne Bloemberg, allebei trouwens voormalige schaatsers.

Na het rustige opstarten op ons gemak via het HHH naar de Oval. Jan Roelof op een NS-fiets want hij moest nog een tussenstop maken bij het Canadahuis.

Het leek allemaal normaal te beginnen, maar we roken al snel onraad toen er veel mensen rondom de dweilmachine stonden. Het werd zo een langer evenement dan de 10 km. Dweilen na 10 ritjes op de 500 hebben we volgens ons nog niet veel eerder meegemaakt, en drie dweilpauzes met drie kapotte dweilmachines is een WERELDRECORD en dat hadden we zeker niet verwacht op een laaglandbaan.

De wedstrijd was natuurlijk superspannend met uiteindelijk een verrassende winnaar met Mo, helaas niet Jeremy, en goede Smeekens en twee Japanners in tranen van blijdschap.

Na afloop waren we zeer hongerig en zijn we (Yvonne, Harrie en Tom) bij de Griek binnengevallen, na Evert van Benthem tegen het lijf gelopen te zijn.

Morgen, de 16e, splitsen we op. Yvonne gaat met Harrie naar de 500 dames.

Tom gaat met Jan Roelof en zijn Amerikaanse vrienden Jeff en Randy naar Whistler.