28 februari
Gisteravond uitgebreid gehuldigd in HHH. We hebben de lasso weer uit de kast gehaald, twee keer gevlogen en ook nog om een foto gevraagd. Ofwel het standaard repetoir aan liedjes voorafgaand aan de huldiging kwam weer langs. Tom en Yvonne zaten op de tribune tussen een heleboel Canadezen dus we hebben de Hollandse eer hoog gehouden en natuurlijk alles meegedaan.
Daarna kwam dan toch ons bronzen achtervolgingsteam. Het is wel gek dat je een OR rijdt en dan toch geen goud hebt maar ja op de OS gaat de teampursuit nu eenmaal anders.
Na de huldiging nog een tijd in het HHH blijven hangen. De Coronas kwamen en dat was regelmatig met sporters. Ze liepen vrijwel allemaal in HHH. En niet alleen de Nederlandse schaatsers maar ook buitenlandse. Zo ook Shani Davis. Harrie staat met hem op de foto dus zijn avond kon niet meer stuk! Na de Coronas een bekende dj maar de naam is me even ontschoten!
Vanmorgen met z'n drietjes (Tom, Harrie & Yvonn) wezen ontbijten bij de White Spot. Leuk in van die booths. Daarna de laatste dollars opgemaakt. Met een hele berg munten de Starbucks betaald. Na dat we alles hadden ingepakt zijn alle foto's uitgewisseld. Om 2 uur naar Seattle vertrokken.
Daar zitten Tom en Yvonne nu. In een hotel dat er duidelijk een stuk mooier uitzag op de website en een kreng van een receptioniste die ook nog eens onverstaanbaar Engels sprak. Waar zijn die vriendelijke mensen in die blauwe jassen gebleven???? Nadat we onze koffers naar de kamer hadden gebracht, meteen maar op zoek naar eten want om half 6 begint de sluitingsceremonie. We vonden een Indiaas eettentje. Helaas verstonden we die man daar ook amper maar hij bleef aardig. Eten meegenomen en net voor half 6 terug op de kamer. TV aan en ......... geen openingsceremonie! Gelukkig hebben we internet en konden we het grootste deel zien, zij het stotterend. Alanis klinkt dan ineens heel anders!;)
Het is nu kwart over 8. We mogen er vannacht zo rond 3.15 uur uit. Om 6.08 uur gaat het vliegtuig naar Houston (CO223) en vanaf Houston vliegen we naar Amsterdam (CO58) waar we om 8.05 uur aankomen op dinsdagochtend.
Oh ja we schijnen in een aflevering van Blauw Bloed duidelijk in beeld te zijn geweest. Aflevering over de winterspelen, te vinden bij Uitzending gemist.
Foto's worden aangevuld als we weer thuis zijn.